Wat is volnerfleer? Toscane leren tassen

07/18/2022

Wat is volnerfleer? Toscane leren tassen

De meest exquise en de duurste leren accessoires zijn gemaakt van volnerfleer. Dit is het eersteklas leer waar de meesten van ons naar op zoek zijn. Of in ieder geval na zou moeten zijn. Het biedt maximale duurzaamheid en naarmate de tijd verstrijkt, veroudert het prachtig. Het vinden van volnerf lederwaren is echter soms best lastig omdat het moeilijk te identificeren is. Daarnaast is dit leer ook nog eens uitzonderlijk zeldzaam. Daarom hebben we besloten u een kleine gids aan te bieden. Hier leggen we uit wat volnerfleer is en hoe je het correct kunt identificeren. Dus, zonder verder oponthoud, laten we er meteen in duiken.

Hoe wordt volnerfleer gemaakt?

Volnerfleer verwijst naar het bovenste huidniveau van het dier - dat net onder het haar. Dat is het sterkste en meest duurzame deel van een dierenhuid.

Tijdens het leerproces is het belangrijkste verschil tussen volnerf en andere leersoorten het schuurgedeelte. In tegenstelling tot andere leervormen, zal de fabrikant de volnerf niet schuren. Het gaat erom het zo natuurlijk mogelijk te laten, zodat het zijn duurzaamheid behoudt.

Als de dierenhuid een paar markeringen heeft, zoals littekens, kan dat alleen maar bijdragen aan de authenticiteit van het leer. Die markeringen zijn het bewijs dat het dier ergens op de wereld heeft bestaan ​​en dat het materiaal uit de natuur komt.

De huiden kunnen ook moedervlekken en verkleuring bevatten. Dat geeft ook een vleugje klasse aan het eindproduct. Toch vermijden sommige fabrikanten licht beschadigde huiden.

Als je volnerfleer wilt maken, moet het perfect en zonder correcties zijn. Daarom is het vrij duidelijk dat het proces tijdrovend is, omdat er geen snelkoppelingen zijn.

Waar kun je het voor gebruiken?

Deze leersoort is steviger en ziet er natuurlijker uit. Wanneer je het echter gebruikt om handtassen, riemen, aktetassen en laarzen te maken, blijkt het een fantastische keuze te zijn. Doordat het niet door het schuurproces is gegaan, zijn de vezels zichtbaar en sterk. Daarom gaan de producten die van dit leertype gemaakt worden een leven lang mee.

Daarnaast krijgt zo'n leer na verloop van tijd ook een prachtig patina. Hoewel sommige mensen deze veranderingen op hun producten niet waarderen, bewijst de patina in werkelijkheid de kwaliteit van leer.

Naarmate leer ouder wordt, verspreidt de patina zich en verandert de kleur van het product. Daarom, als je vandaag een volnerf lederen aktetas of een handtas koopt, zal het er over tien of meer jaar nog mooier uitzien.

Hoe herken je volnerfleer?

Voordat u een product van volnerfleer koopt, is het essentieel om een ​​paar eenvoudige controles uit te voeren. Allereerst is deze leersoort aanzienlijk duurder dan de andere minderwaardige leersoorten zoals topnerf of het beruchte echt leer. Daarom, als de prijs verdacht laag lijkt, is het heel goed mogelijk dat dit niet degene is die u zoekt.

Ten tweede moet je het visueel onderzoeken, omdat het zichtbare korrels zal hebben die je duidelijk kunt zien. Dus als het te veel is zonder "fouten", dan is het niet wat u zoekt. Je zou op zoek moeten gaan naar littekens of krassen. Als je zelfs maar met een spijker zachtjes met je vinger over de volnerflederen tas gaat, zou deze gemarkeerd moeten worden. En als er niets gebeurt, dan kijk je naar een inferieure handtas die meerdere lagen coating heeft gekregen om hem tegen de wereld te beschermen. En dat is niet wat je wilt.

Hoe volnerf lederwaren te onderhouden?

Hoe volnerf lederwaren te onderhouden?

Als u een product van hoge kwaliteit wilt, maar ook niet wilt dat het bang wordt of te veel krast, moet u overwegen om wat geld te investeren in leerconditioner. Het is belangrijk op te merken dat bodylotions en crèmes net zo mooi werken. Volnerfleer absorbeert balsem of andere conditioner die de kleine poriën en/of littekens opvult met crème en helpt het na verloop van tijd te genezen. Net als de echte huid van een mens.

Dit betekent echter niet dat je er een aanzienlijk bedrag aan moet uitgeven. Natuurlijke producten zoals extra vierge olijfolie kunnen een perfecte natuurlijke coating zijn, die tegelijkertijd wat vocht en bescherming toevoegt. Het enige wat je hoeft te doen is het in het product te wrijven en het in de poriën te laten sijpelen.

Volnerfleer is over het algemeen onderhoudsarm, maar je moet er toch goed voor zorgen als je wilt dat het een leven lang meegaat. Het belangrijkste is om het weg te houden van te veel water en vervolgens te veel zon. Laat dit type leer daarom nooit in de buurt van een radiator liggen. Bovendien, als je er iets overheen morst, of als je in de regen terecht komt, gebruik er dan geen föhn op. Het kan het leer beschadigen en het droog en stijf maken.

Conclusie

Welnu, het zou een aantal misvattingen moeten wegnemen over wat volnerfleer is. Onthoud dat het niet hetzelfde is als "topkwaliteit" of "echt" leer. Het is de hele andere deal die het waard is om in te investeren. Hoe dan ook, als je tot hier hebt gelezen, moet je onze geweldige leren tassen voor dames en heren eens bekijken! De meeste van onze producten zijn gemaakt van het genoemde leer en zullen u optimaal van dienst zijn.